top of page

Fysioterapia

Fysioterapian erityisosaamisalueita ovat terveys, liike, liikkuminen ja toimintakyky. Keskeisiä menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut. Fysioterapia tarjoaa palveluja tilanteissa, joissa liikkumis- ja toimintakyky ovat uhattuina ikääntymisen, vamman, kivun, sairauden, toimintahäiriön tai ympäristötekijöiden johdosta. Fysioterapia edistää yksilön aktiivista osallistumista yhteiskunnassa kehittämällä, ylläpitämällä ja palauttamalla terveyttä, liikkumiskykyä, fyysistä aktiivisuutta ja toimintakykyä koko eliniän ajan.

 

Fysioterapeutin työ on asiakaslähtöistä ja näyttöön perustuvaa. Fysioterapeutti toimii yhteistyössä asiakkaan sekä muiden asiakkaan hoitoon ja kuntoutukseen osallistuvien asiantuntijoiden, kuten lääkäreiden, kanssa.

Fysioterapia

Manuaalinen lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Lymfaterapia vähentää turvotusta, lievittää kipua ja rentouttaa. Manuaalisen lymfaterapian otteet ovat hyvin kevyitä ja rytmisiä tukien imusuonten omaa supistustoimintaa. Hoidon otteiden suunta noudattaa imusuonten kulkusuuntaa.

Lymfaterapia on olennainen osa turvotushoitoa. Hoitoon kuuluvat myös kompressiosidokset sekä liike- ja ihonhoito. Lymfaterapiaa käytetään joko yksittäisenä hoitona tai yhdistettynä muuhun hoitoon, esimerkiksi fysioterapiaan. Lymfaterapia on myös ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, johon voi tulla ilman lääkärin lähetettä.

Lymfaterapia vaatii sitoutumista hoitoon sekä asiakkaalta että terapeutilta. Terapian kesto ja terapiatiheys riippuvat mm. sairaudesta/vammasta, potilaan iästä, potilaan yleiskunnosta sekä hoitoalueen laajuudesta.

Lymfaterapialla hoidetaan mm.

  • Posttraumaattiset ja postoperatiiviset turvotukset

  • Laskimovajaatoiminta ja laskimoperäinen säärihaava

  • Lipödeeman eri muodot

  • Sairaudet, joihin liittyy tulehduksen aiheuttamaa turvotusta (nivelreuma, CRPS)

  • Neuraalikudoksen ja sidekudosrakenteiden ärsytystilat (ML)

Manuaalista lymfaterapiaa on käytetty menestyksekkäästi myös fibromyalgian hoidossa, joskaan vaikutusmekanismia tässä ei tunneta.

Kasvojen ja kaulan alueen lymfaterapiaa on käytetty myös kiinteyttävänä hoitona, sillä se kiihdyttää kasvojen ja kaulan alueen aineenvaihduntaa.

Lymfaterapia

Lymfaterapia

Hinnasto

FYSIOTERAPIA & HIERONTA
60 Min

60 minuutin mittainen fysioterapiakäynti.

45€

FYSIOTERAPIA 
45 Min

45 minuutin mittainen fysioterapiakäynti.

40€

LYMFATERAPIA
60 Min

60 minuutin mittainen lymfaterapiakäynti.

65€

LYMFATERAPIA
90 Min

90 minuutin mittainen lymfaterapiakäynti.

90€

LYMFATERAPIA
30 Min

30 minuutin mittainen lymfaterapiakäynti.

40€

Varaa aika puhelimitse

040-8271266

Hinnasto

YHTEYSTIEDOT

Osoite:

Rantatie 37

99100 Kittilä

Puhelin:

+358 40 8271266

Kiitos viestistäsi! Palaan asiaan mahdollisimman pian.

Yhteystiedot
bottom of page